Internt referansenummer: 28.11.10 – A
Kilde:
MUSIKK-KORPSENE I NORGE
Under redaksjon av Einar M. Wie og Petro Erichsen
(Formann og forretningsfører i Norges Landsforbund av Gutte- og Amatørmusikk-korps)
SCALA FORLAG – OSLO 1956
Klikk her for å lese ”Forordet” i boka og for å se bilder av redaktørene.
Klikk her for å komme til Norges Musikkorps Forbund (NMF) sin nettside.

Grong Musikkorps, Grong

Grong_Musikkorps-Grong
Fotograf ukjent.
Foran fra venstre: Harold Leirvik og Nils Vokse. Første rekke: Erling Spets (dir.), Odd Pedersen, Sven Johan Rønning, Asbjørn Saur, Erling Nordgård, Jarle Tommerås og John Edgar Martinsen.
Annen rekke: Hans Nordgård, Otto Lagesen, Torstein Godejord, Peder Tommerås, Bjarne Amdahl, Einar Vekten og Turid Rosseth.
Tredje rekke: Jostein Medid, Ola Stene, Torbjørn Nordgård, Magnus Lande, Oddmund Pedersen, Arne Føinum og Martin Klinkenberg.

Det var arbeiderorganisasjonene i Grong som høsten 1930 gjorde opptaket til starten av dette korpset, og navnet det fikk var: Grong Arbeiderpartis Hornmusikklag. Det nystartede laget opptrådte for første gang allerede i julen 1930, og spilte da noen stubber fra heftet: «Melodier fra moen».

Lagets første styre var: Tormod Homo, formann, Mathias Rosseth, Oddmund Rosseth, Otto Lagesen og Arne Føinum. De to sistnevnte er framleis med, og det var Arne Føinum som var lagets drivende kraft i de første årene. Så lenge laget spilte uten dirigent, var det ham som ledet det hele med sin Ess-kornett, og han har også senere gjort en stor innsats med opplæring av nye blåsere.

Lagets første dirigent var lokomotivfører Edvardsen som virket i 1937-38. Deretter hadde Sverre Rian ledelsen til krigen kom. Under krigen var laget ikke i virksomhet, men i 1945 overtok V. Klykken dirigentjobben i et år, og siden den tid har et av lagets egne medlemmer, Erling Spets, vært dirigent.

I 1940 ble navnet endret til: Øvre Grong Hornmusikklag for å unngå beslagleggelser, og laget hadde da heller ikke de siste år hatt noen direkte tilknytning til arbeiderorganisasjonene. I 1946 ble så navnet atter endret til det nåværende.

Lagets kvinneforening overrakte den 1. mai 1951 et pent banner, og finansierte også i alt vesentlig uniformsbuksene som ble anskaffet i 1953. Disse er lys beige, og sammen med mørk jakke og hvit lue, er dette lagets uniform.

Korpset har etter krigen arbeidet meget godt i enkelte perioder. Øvelseslokalet har vært Folkets Hus i alle år, og her har det vært drevet en iherdig opplæring av nye folk. Tross dette har det aldri blitt noe stort korps, fordi medlemsstokken p. g. a. arbeidsmuligheter og liknende ting, har blitt «tappet» til stadighet. Korpset har nå 21 faste medlemmer og 6 aspiranter.

Lagets styre består av: Martin Klinkenberg, formann, Jarle Veium, Thorbjørn Nordgård, Asbjørn Saur og Hans Nordgård.

Del på sosiale medier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *