Internt referansenummer: 28.11.10 – A
Kilde:
MUSIKK-KORPSENE I NORGE
Under redaksjon av Einar M. Wie og Petro Erichsen
(Formann og forretningsfører i Norges Landsforbund av Gutte- og Amatørmusikk-korps)
SCALA FORLAG – OSLO 1956
Klikk her for å lese ”Forordet” i boka og for å se bilder av redaktørene.
Klikk her for å komme til Norges Musikkorps Forbund (NMF) sin nettside.

A. M. L. Bedriftsmusikk

AML_Bedriftsmusikkorps
Fotograf ukjent.
Bildet tatt under marsj i Alesunds gater.

Korpset er dannet av arbeidskamerater ved A. M. Liaaens Skipsverft og Mek. Verksted, Ålesund.

En del av arbeiderne ved bedriften hadde interesse for janitsjarmusikk, og noen av disse, Arild Rønnestad, Per Pedersen og Randolf Henningsen fikk i oppdrag å låne instrumenter fra oppløste korps i Ålesund. De hadde lykken med seg, og den 10. oktober 1950 kunne det første styremøte holdes. Styret var sammensatt av Per Pedersen, formann, Randolf Henningsen, Elmer Drønnesund, Arne Vikan og Oddvar Frøseth. Verkstedet ga det første bidraget til kjøp av noter, og tilsagn om gratis øvelseslokale. Korpset fikk lov å bruke spisesalen til verkstedets tømmeravdling, og ansatte Leif Nøstdal som dirigent.

Under gudstjenesten i maskinverkstedet lille julaften 1950 spilte korpset for første gang. Det ble de kjære julesangene som ble det første repertoaret. Dette falt meget heldig ut, og det førte til at interessen øket både blant medlemmene og de andre arbei derne ved bedriften. Korpset spilte siden ved stabel-avløp og ved en høytidelighet ved utdelingen av Norges Vel’s medalje til noen av arbeiderne. 1. mai 1951 deltok korpset for første gang i marsj, og har siden tatt del i alle 1. og 17. mai feiringer. Uniformer fikk korpset til 1. mai 1951 som gave fra bedriften.

Korpset er medlem av Sunnmøre Hornmusikklag, og tok i 1951 del i sitt første stevne på Ørskog. Noe særnummer hadde ikke korpset, men det deltok i marsjen og i fellesnummerne ved stevnet. I 1954 søkte korpset om medlemsskap i Norges Landsforbund av Gutte- og Amatørmusikkorps, og var med på musikkstevnet i Molde. Korpset deltok med to særnummer på friluftskonserten.

Korpsets styre er nå: Sigurd Korsnes, formann, Petter Ohna Sætre, Johnny Olsvik, Anders Andersen og Randolf Henningsen. Medlemstallet er 20, pluss en del aspiranter. Øvelsene blir fremdeles holdt i samme lokaler, og Leif Nøstdal er dirigent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *