Kilde:
Gamle matoppskrifter fra Nordland
Samlet av Rigmor Skjervagen.

Fra Salten

Bonlefser – Møsbrømlefser

Lefse

2 kopper helmelk, 2 kopper kulturmelk, 1/2 kopp smør, 1/2 kopp sirup, 2 ss hjortonsalt og 750 gr hvetemel. Smelt smøret, tilsett melken og sirupen. Tilsett mel og hjortonsalt, rot fort isammen, ikke for mye da blir deigen seig. Lag passende emner og kjevle ut til runde leiver og stek på takke (bruk rifflet kjevle). Bløtes og smøres med smør, sukker og kanel. Ved bløting legg plast eller klede mellom hver lefse.

Møsbrøm

Skjer opp fløtemysost i en kasserolle, tilsett melk til det står jevnt med osten, settes over svak varme til osten er helt smeltet og det er kommet til kokepunktet. Smak til med sukker og jevn det med hvetemel. Ved servering smøres møsbrømen som et passende og jevnt lag over lefsedeigen, strøs med et tynt lag sukker, legges på takka og varmes opp. På midten legges 1 ss smeltet smør og 1 ss rømme, brettes sammen og serveres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *