Internt referansenummer: 24.01.09 – A
Kilde:
FOLKEMINNE FRÅ MODUM
NORSK FOLKEMINNELAGS SKRIFTER NR. 97
Av: Jakob Andreas Samuelsen
Tilrettelagt av Kai Hunstadbråten
Universitetsforlaget
Oslo 1966
Klikk her for å lese «Forordet i boken»
Klikk her for å lese kortfattet biografi om Jakob Andreas Samuelsen

 

Brøllop på Justad i 1885

«Da ‘a Kirstine Justad og ‘n Jørgen Haug gifta si, kjørte vi te brøllopet over skauen frå Lofthus på Snarom te Justad ein fredasmorra. Der vart vi mottiene ute på hella av  kjøkemester’n. Fysst helste vi da på brura og brudgommen, og så var det te bords og få kaffi og smørrabrød. Drog så te Heggenkjørka. Der sette brura og kvinnfølka si på venstre sida og brudgommen og karfølka si på høgre sida. Så song klokker’n:

”Du ledet frem ved Almagts Bud den første Mand, den første Brud, o, Ægtestandens Herre,»

og brur og brudgom gikk fram te alteret åleine. Det var inga oppstilling av bruremenner og jenter, og dom gikk itte rundt alteret da dom ofra. Det var 20 kuldegrader og itte fyra i kjørka.

Så kjørte vi tebars att te Justad, og der vart det medda og kaffi, og så eftasverd utpå natta, og toddi. Det var itte my taler, berre denna fattige dansen som holdt på te klokka sju om morran. Lørdan var det så mat i haugevis av alle slag, og så dans att te syndas morran. Syndan drog følk på himveien.

Det var presanger av førskjellig slag, men ‘n kunne og komma uten sending om ‘n ville.»

(Førtelt av Kirstine Hellum.)

 

Vi har prøvd å komme i kontakt med etterkommere etter Jakob Andreas Samuelsen uten hell. Hvis noen som leser dette kan komme med opplysninger slik at vi kommer i kontakt med etterkommere setter vi stor pris på om dere tar kontakt med ww.historier.no.

Del på sosiale medier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *