Internt referansenummer: 28.11.10 – A
Kilde:
MUSIKK-KORPSENE I NORGE
Under redaksjon av Einar M. Wie og Petro Erichsen
(Formann og forretningsfører i Norges Landsforbund av Gutte- og Amatørmusikk-korps)
SCALA FORLAG – OSLO 1956
Klikk her for å lese ”Forordet” i boka og for å se bilder av redaktørene.
Klikk her for å komme til Norges Musikkorps Forbund (NMF) sin nettside.

Drevvatn Hornmusikk, Drevvatn

Drevvatn_Hornmusikk-Drevvatn
Fotograf ukjent.
Første rekke fra venstre: Arvid Kråkstad, Audun Aasen, Per Aasen, Ove Lund, Torgeir Drevvatne, Aksel Aspli, Audun Solheim.
Annen rekke fra venstre: Johan Aasen, Roald Solheim, Øystein Moen, Jarle Kristensen, Hans Dyrhaug, Odd Solheim, Åsmund Drevvatn, Olav Nordeng.

Drevvatn Hornmusikk, Drevvatn ble stiftet i august 1942. Opptaket ble gjort av T. Drevvatne og Kåre Nyheim, som og var korpsets første dirigent.

Ved starten hadde korpset 8 medlemmer, som holdt sine øvelser i skolehuset. Ut over høsten kom det flere med, så før jul var det 12 mann som regelmessig deltok i øvelsene.

Det var en vanskelig tid å skaffe instrumenter, men på en eller annen måte lyktes det å samle sammen noen brukte og en del nye.

I 1944 hadde korpset 18 aktive medlemmer.

Korpset hadde sin beste tid i de første årene. Svein Solem, fra Steinkjer, var dirigent, og han ledet korpset til ut i 1946. I 1947 overtok korpsets nåværende dirigent, Aasmund Drevvatne.

I en liten bygd med små sjanser til å skaffe inntekter og et lite tall aspiranter, er det vanskelig å holde et korps i gang, men en ukuelig vilje til å holde ut, og et godt samhold innen korpset, har gjort at det praktisk talt har vært i sammenhengende virksomhet fra starten og fram til nå.

De fleste instrumenter er skiftet ut med nye, og korpset, som nå har 18 medlemmer, har deltatt i 5 distriktsmusikkstevner.

Korpsets uniformer er: sennepsgul gabardin med blå staffasje.

Kommunen har, i de siste årene, ytet 2-300 kroner til korpsets drift.

Tre av de medlemmer som var med og stiftet korpset er framleis aktive. Det er: Per Asen, Aksel Aspli og Torgeir Drevvatne.

Nåværende formann er Hans Dyrhaug.

Fra 1945 har korpset deltatt i feiringen av 1. og 17. mai, både i Drevvatn og i nabobygden Elsfjord, samt et par ganger også i Toven.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *