Kilde:
Husmenn og husmannskost fra hele landet
Ardis Kaspersen

Einer

(Bildet er kun et illustrasjonsbilde)

Einebær var en kjærkommen vare. Som potetene kunne de brukes til nesten alt. En stor pose einerbær måtte man ikke mangle. Bærene var gode å tygge på mot forkjølelse og halsvondt.

Einerbærte ble laget av knuste einerbær – 16 knuste einerbær til 1 liter fosskokende vann. Teen skulle trekke en halv time. Deretter ble den silt og drukket til maten. Dersom man hadde litt mysost i den varme teen, ble den storfin drikke.

Readers comments

  • Sonja lovise sier:

    Skulle gjærne hatt mere kunskap om einebær…Bruker det kun til vilt mat.

  • Aud sier:

    Min bestemor kokte vann med einekvister ( einelåg). Silte fra kvistene og brukte vannet til å skylle håret etter hårvask. Håret skulle etter sigende bli blankt og glansfullt. Einebær er en selvfølge i en hver husholdning, bl.a. som krydder til vilt-kjøtt og saus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *