Internt referansenummer: 28.11.10 – A
Kilde:
MUSIKK-KORPSENE I NORGE
Under redaksjon av Einar M. Wie og Petro Erichsen
(Formann og forretningsfører i Norges Landsforbund av Gutte- og Amatørmusikk-korps)
SCALA FORLAG – OSLO 1956
Klikk her for å lese ”Forordet” i boka og for å se bilder av redaktørene.
Klikk her for å komme til Norges Musikkorps Forbund (NMF) sin nettside.

Geilo Hornmusikk, Geilo

Geilo_Hornmusikk-Geilo
Fotograf ukjent.
Første rekke fra venstre: O. Skogheim, E. Gilen, M. Frillhus, dirigent, T. Trageton, O. Ødegård, G. Groven, O. Solberg, A. Gjeilo.
Annen rekke fra venstre: E. Endrestol, H. Endrestel, M. Uthus, A. Olsen, Stenbrdten, K. Thorvund, E. Rimehaug, L. Strand, T. Teigen.

Vinteren 1948 ble det på Geilo gjort forsøk på å få til et musikklag, og på vårparten var det 12 ungdommer som var villig til å være med. Det ble sammenkalt til møte, og dette styret ble valt:
Petter Berg, formann, Kåre Torvund, Sverre Thorsethaugen, Arne Teigen og H. O. Skogsrud. Den siste ble ansatt som dirigent.

Det første halvår ble nyttet til notelesning, da alle deltakerne var nybegynnere. Høsten 1948 ble instrumenter kjøpt og øvelsene begynte. Korpset spilte første gang offentlig 1. mai 1949.

Det var da kommet med 3 medlemmer som kunne spille fra før, så korpset hadde 15 medlemmer.

U. L. Samhald har helt fra begynnelsen gitt gratis øvelseslokale i Fjellvang, Geilo.

Dirigenter har foruten H. O. Skogsrud vært Fr. Dalh Michelsen, E. Lund og Trygve Trageton.

En må si at korpset det meste av tiden har arbeidet tungt. Delvis på grunn av økonomien, og delvis ved stadig skifting av medlemmer. Fraflytting fra stedet, skolegang o. a. har vært årsak til at en stadig har hatt opplæring av nye gutter. Riktignok har korpset fått økonomisk stønad fra kommunen, private institusjoner og enkeltpersoner, men det har også krevd ikke så lite økonomisk offer fra medlemmene. Ved interesse fra en trofast medlemsstokk har en holdt korpset sammen.

Korpset eier 17 instrumenter og egne uniformer: Blå jakke med lyse skulderklaffer, beige benklær med blå siderender og beige luer.

Av egne arrangsjemanger kan nevnes konserter i heimbygda og i Hardanger. Korpset har deltatt i de fleste offentlige demonstrasjoner på Geilo siden det ble stiftet og i to kretsstevner. Korpset har for tiden 16 aktive medlemmer.

Styret består nå av:
Arnt Olsen, formann, Torgny Teigen, Pål Rue, Ole Solberg og dirigenten Trygve Trageton.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *