Kilde:
Løgnøm lekt
Midtre Gauldal kommune
Fortellinger fra Midtre Gauldal med illustrasjoner
ISBN:82-91371-10-5
Redaktør: Helge Løkås
Illustrasjoner:Tore Wolden/John Steffen Gjersvold

God grøt

En historie fra folkemunne:

Budalingen Svenn var en tettvokst kar med en markant bart. Han var småbruker og jeger. Oppe i Blåola hadde han ei jaktbu som han leide ut til noen fra Oslo. De satte stor pris på verten.

En kveld ble han invitert til hytta i et selskapelig lag. Det ble servert kaffe, kaker og ikke minst alkohol. Utpå kvelden sovnet Svenn blidelig inn. Da barberte jaktkameratene bort den ene halvparten av Svenn sin markante bart. Dagen etter lot Svenn som ingenting. Han tok børsa på skulderen og gikk på rypej akt.
Utpå dagen kom han tilbake for å tilberede en bedre middag for gjestene. Det måtte bli rømmegrøt. Da jegerne nærmet seg jaktbua, øste han tallerkene fulle av grøt. Så gikk han ut i bua og hentet en død mus som han plasserte midt i sin egen tallerken. Det ble mye godord og ros for den gode grøten. Da det nærmet seg slutten på måltidet så tok Svenn fatt i muserompa og løftet den til værs. Det rant rømmegrøt og feite ned.

– "Nei, sjå her" sa Svenn, "jammen æ de itj i mus søm ha vørte me i kokinga."

Da strøk de andre på dør, og du hørte bare stønning og vræl i kapp med oppkastet. Vel kommet inn igjen, kommer replikken fra Svenn:

– "Når dåkk pussa me utvendig så mått e puss dåkk innvendig."

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *