Internt referansenummer: 28.11.10 – A
Kilde:
MUSIKK-KORPSENE I NORGE
Under redaksjon av Einar M. Wie og Petro Erichsen
(Formann og forretningsfører i Norges Landsforbund av Gutte- og Amatørmusikk-korps)
SCALA FORLAG – OSLO 1956
Klikk her for å lese ”Forordet” i boka og for å se bilder av redaktørene.
Klikk her for å komme til Norges Musikkorps Forbund (NMF) sin nettside.

Heggedal Musikkorps, Heggedal

Heggedal_Musikkorps-Heggedal
Fotograf ukjent.
Første rekke fra venstre: Cato Elrms, Randi Flatebø, Torbjørg Skjellestad, Karsten Hansen, Knut Løken, Kåre Randen, Liv Fossum, Liv Stokker, Wilhelm Godheim.
Annen rekke fra venstre: John Godheim, Leif Snekkenes, Harald Ødegård, Kjell Østenstad, Astrid Lilleseth, Gunnar Fossum, Dagfin Langsøe, Nils J. Lexerød, Sverre Fossen, Bjørn Ncess.
Tredje rekke fra venstre: Viktor Pettersen, Øyvind Aaman, Knut Nilsen.

Heggedal Musikkorps, Heggedal ble startet i 1944 av en flokk smågutter som hadde spilt et par år i Frelsesarmeens guttekorps, og dermed følte seg kompetente til å starte for seg selv. Det «eneste» som manglet var penger, instrumenter og dirigent. Men der det er vilje, klarer en alt. Et gammelt musikkorps hadde det vært på stedet, og guttene var bygda rundt etter de gamle instrumentene. De gikk på dørene og «tagg» penger, og snart kunne den 14 år gamle E. Sønsterød svinge dirigentstokken over guttene. Formann var K. Løken, ellers var i styret: V. Pettersen, H. Løken og dirigenten.

Øvelsene ble holdt hjemme hos guttene. Korpsets første engasjement ble belønnet med kr. 20,— og gratis hesteskyss i høyvogn fram og tilbake.

Etter hvert økte medlemstallet fra 8 ved starten til 28 nå. Nye instrumenter er skaffet over hele linjen, og uniformene som korpset fikk i 1949, er blå jakker og grå bukser. Høsten 1950 tok en piker inn i korpset som nå har 6 søte damer blant medlem- mene. I fem år har forhenv. musiker Ludvig Johansen vært dirigent, og han har nok æren for det meste av korpsets framgang.

I 1949 var korpset med og startet Musikkretsen «Ekko», som siden er blitt en krets innen landsforbundet. Heggedal Musikkorps arrangerte kretsstevnet i 1951.

For tiden drives korpset av formannen C. Elnæs, og de andre i styret er: Liv Stokken, Ø. Aaman og L. Snekkenes. Korpset øver nå på Heggedal skole, hvor skolens vaktmester, H. Johansen, har vært en meget god støtte for korpset. Dirigent er Knut Løken, og under hans taktstokk fortsetter korpset framgangen.

Korpset har aldri hatt noe «formynderskap» utenfra, selv ikke i begynnelsen da det nærmest var et guttekorps, men korpset er Asker kommune, vellet og husmorlaget på stedet er stor takk skyldig for god hjelp helt fra starten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *