Internt referansenummer: 28.11.10 – A
Kilde:
MUSIKK-KORPSENE I NORGE
Under redaksjon av Einar M. Wie og Petro Erichsen
(Formann og forretningsfører i Norges Landsforbund av Gutte- og Amatørmusikk-korps)
SCALA FORLAG – OSLO 1956
Klikk her for å lese ”Forordet” i boka og for å se bilder av redaktørene.
Klikk her for å komme til Norges Musikkorps Forbund (NMF) sin nettside.

Hodalen Musikklag, Hodalen

Hodalens_Musikklag-Hodalen
Fotograf ukjent.
Første rekke fra venstre: Esten Nygjellen, Ivar Hodal, Ola Gjellen, Simen Gjelten, Sverre Rye, Thor Sletten, Einar Moen.
Annen rekke fra venstre: Ola Moen, Inge Trøan, Jon Rye, Amund Byalen, Ola Hodal, Olav Hodal.
Innfeldt: Magne Røe.

Ut på året 1900 ble det bestilt instrumenter til en sekstett, og da de kom til bygda den 14. mai ble den første øvelsen holdt i «Skjold» på Tolga sammen med Tolgen Hornmusikk. Dette korpset, som i flere år hadde gjestespilt i Hodalen, var det nok som ga støtet til Hodalens eget korps, og da det ble gitt en liten gave til formålet, hadde det ikke vært så vanskelig å bestemme seg.

Den første instruktøren var T. P. Lillebakken, Tolga, og senere ga Ljungren, en forhenværende militærmusiker, god instruksjon i korpset. I 1928 ble instrumentene sendt til oppussing , og i 1929 tok korpset fatt igjen med Ola Gjelten som formann og Annar Rye som dirigent. Korpset var populært i bygda, spilte ved mange anledninger, men da krigen kom til Norge ble det stopp.

I 1950 ble laget, etter initiativ av Ola Gjelten, reorganiert, og startet på ny frisk med Gjelten som dirigent og Amund Ryalen som formann, en del nye medlemmer, og de gamle instrumentene. Det ble laget lover for laget, og et styre ble valgt. I dag er det 14 medlemmer i musikklaget, alle har nye instrumenter som er skaffet fram ved hjelp av mange, ikke minst medlemmene selv.

De siste årene har laget tatt på seg større arrangements både i og utenfor bygda. I 1953 hadde det en felles konsert med Vingelen Hornmusikkforening. Fra 1952 er Magne,Røe dirigent og Ola Gjelten varadirigent. Styret består av: formann, Amund Ryalen, Inge Trøan, Thor Sletten og Ivar Hodal. Øvelsene blir som før holdt rundt om i hjemmene, og det blåser en frisk vind i musikklivet i bygda.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *