Internt referansenummer: 28.11.10 – A
Kilde:
MUSIKK-KORPSENE I NORGE
Under redaksjon av Einar M. Wie og Petro Erichsen
(Formann og forretningsfører i Norges Landsforbund av Gutte- og Amatørmusikk-korps)
SCALA FORLAG – OSLO 1956
Klikk her for å lese ”Forordet” i boka og for å se bilder av redaktørene.
Klikk her for å komme til Norges Musikkorps Forbund (NMF) sin nettside.

Horten Musikkorps, Horten

Horten_Musikkorps-Horten
Fotograf ukjent.
Første rekke fra venstre: Henry Henriksen, Steen Hansen, Ove Jørgensen, Emil Bjørnestad, dir., Sigvart Antonsen, Asbjern Biribakken, Gunnar Kornerud.
Annen rekke fra venstre: Karl Johansen, Sverre Ask, Alf Kvalheim, John Nilsen, Ole Dahle, Konrad Løken, Sverre Husby.

Horten Musikkorps, Horten som korpset nå heter er en fortsettelse av gamle «Lerken», som i sin tid var et privat musikklag, en sekstett, som spilte til forskjellige anledninger. Lerken ble oppløst omkring 1924-25 og instrumentene ble lagret i Folkets hus.

I februar 1936 startet 8 mann med disse instrumentene, som ble overtatt fra Horten Arbeiderparti. Siden kjøpte korpset, med støtte av fagforeninger, instrumentene av partiet og tok samtidig navnet: Arbeidernes Musikkorps. Korpset øket til 15 mann, og dette var vel den beste tiden for korpset. Foruten innenlandske turer var korpset i Sverige i 1932 og i Danmark 1939. Da krigen kom innstillet korpset virksom heten. Det ble gjenopprettet i 1943, under navnet Horten Musikkorps og holdt mange konserter med støtte av marinemusikere, til stor glede for byens borgere i den tunge tiden.

Korpset har 4 mann som har vært med fra starten og som ennå er aktive blåsere. Korpset regner med at det kommer en vanskelig periode når eldre medlemmer faller fra, da det for tiden er vanskelig med tilgang på nye medlemmer.

Del på sosiale medier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *