Internt referansenummer: 28.11.10 – A
Kilde:
MUSIKK-KORPSENE I NORGE
Under redaksjon av Einar M. Wie og Petro Erichsen
(Formann og forretningsfører i Norges Landsforbund av Gutte- og Amatørmusikk-korps)
SCALA FORLAG – OSLO 1956
Klikk her for å lese ”Forordet” i boka og for å se bilder av redaktørene.
Klikk her for å komme til Norges Musikkorps Forbund (NMF) sin nettside.

Horten Ungdomsmusikkorps, Horten

Horten_Ungdomsmusikkorps-Horten
Fotograf ukjent.
Fersk rekke fra venstre: Alf Salid, Svein Helland, Arne Larsen, Willy Gulliksen, Einar Stensaas, dirigent, Leif kaksen, Leif Emilsen, Nils Thorshaug, Per Solvik.
Annen rekke fra venstre: Per Pettersen, Finn Smørsteen, Johan Mathisen, Arne Otto Nilsen, Bjørn Bjørne¬stad, Finn Tennessen, Finn Berg Hansen, Wilhelm Kalvik, Kdre Renning, Per Buer, Thor Fjeldly.
Tredje rekke fra venstre: Thorleif Smitb Nielsen, Arne Johansen, Henry Johansen, Arne Smørsteen, Jan Magnussen, Roy Marthinsen, Knut Karlsen, Odd Børresen, Helge Scherve.

Den 22. oktober 1917 ble Horten Ungdomsmusikkorps stiftet. Det var for det meste tidligere medlemmer av Guttemusikkorpset som støttet opp under korpset, og Johs. Kase, K. Løken, K. K. Karlsen, K. Grambo, Bj. Kristiansen, Kr. Østby og E. Nilsen var de første medlemmene. Øvelseslokalene var forskjellige, en stund holdt korpset til i en anleggsbrakke som tilhørte kommunen, men for det meste nyttet det kjellerlokalene i byens skoler. Nå disponerer korpset spisesalen i Yrkeskolens nybygg til øvelse en gang i uken.

Den første dirigenten var Edv. Dalsveen, og senere har L. Bogerød, H. Hansen, A. Unneberg, O. Pedersen, H. Jacobsen, O. Ek, B. Lauritzen, H. Engen og E. Stensaas virket som dirigenter. Korpset har vært i virksomhet helt fra starten av, og har hatt bra instrumentbesetning. Musikerne har fått nye uniformer som er betalt av korpset, blå gabardindresser etter mønster av luftforsvarets serviceuniformer.

Det første stevnet som korpset tok del i var på Stabekk i 1918, og siden har det vært med på nesten alle lands- og kretsstvener som har vært arrangert. Ved stevnene i Horten har korpset flere ganger stått som arrangører. I 1951 tok korpset del i Verdens-musikkstevnet i Kerkrade, Holland. Stevnet var lagt ut som åpen konkurranse, en metode som korpset var helt ukjent med. Det ble konkurrert i marsj-spilling og vanlig konsertopptreden, og korpset fikk første pris i marsj spillingen og annen pris for konserten, et resultat som naturligvis ble tatt imot med gledelig overraskelse av korpsets medlemmer. I 1953 hadde korpset to gjester fra Kerkrade, og disse hadde, ifølge norske aviser, mange gode minner med seg hjem igjen fra Horten og Norge. I 1954 fikk korpset igjen innbydelse til Kerkrade, og mange av medlemmene vil gjerne fornye bekjentskapet med de gjestfrie hollenderne.

Styret i korpset er i dag: Finn H. Smersteen, formann, A. Gulliksen, W. Gulliksen, N. Thorshaug, P. Bye og H. Johansen.

Del på sosiale medier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *