Kilde:
Husmenn og husmannskost fra hele landet
Ardis Kaspersen

Husmannskost – Blandaball

1 kg renskåret fisk (hyle, sei, lyr eller hva man hadde), 1 kg poteter, 3 ts salt,
2 ss potetmel, 2 ss hvetemel eller bygg-mel, 1 hg flesk.

Fisken måtte skylles og tørkes før den ble kokt opp. Man skrelte, vasket og tørket potetene. Fisken og potetene skulle males hver for seg. Deretter ble fiskemassen arbeidet sammen med salt til den ble seig. Man tilsatte potetmassen, litt om gangen. Det samme med melet. Deigen ble formet til runde baller med et lite stykke flesk inni. Noen lagde de også avlange uten flesk. Ballene ble lagt i kokende vann etter hvert. Der skulle de trekke til de var gjennomkokte.

Poteter, kålrot og eventuelt gulrot kunne kokes sammen med ballene.

Stekte fisketerninger, eller bare litt fett, var vanlig tilbehør i blandaball.

Del på sosiale medier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *