Kilde:
Husmenn og husmannskost fra hele landet
Ardis Kaspersen

Husmannskost – Kalvesuss

Til denne retten brukte man kalvehode, litt kalvekjøtt (gjerne fra hals) og melk.

Kalvehodet ble flådd, delt i to, renset godt og utvannet. Deretter ble det satt til koking. Man måtte bruke minst mulig vann og svak varme. Når det var mørt og avkjølt, skulle kjøttet plukkes av beina og males &I gang på kvern. Melken ble kokt opp og det malte kjøttet hatt i. Dette skulle koke i 10 minutter. Man krydret etter smak, før det ble helt på fat eller i form. Dersom kalvesussen var helt stiv, kunne den hvelves veste dag.

Ved servering ble kalvesussen skåret i skiver. Ved siden av serverte man varme, nykokte poteter og flatbrød.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *