Kilde:
Husmenn og husmannskost fra hele landet
Ardis Kaspersen

Husmannskost – Klubb med ister

Griseblod, en tallerken kald bygg- eller havregrøt, salt, timian, pepper og nellik ble blandet med rugmel til en håndterlig deig. Klubben ble bakt ved at man la en neve mel på bakebordet. Deretter la man ei sleiv på melet, gjorde en fordypning i deigen og fylte den med rikelig renset og småskåret ister. Klubben ble lukket uten å få mel på innsiden. Deretter rullet man den i melet og formet den med hånden til den fikk en pen, avlang fasong uten sprekker. Klubben ble lagt i fosskokende vann. Man måtte være rask med utbakingen slik at det ble noenlunde jevn koketid. Klubben skulle kokes i 3/4 time ved svak varme.

Del på sosiale medier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *