Kilde:
Husmenn og husmannskost fra hele landet
Ardis Kaspersen

Husmannskost –

Kveitesodd fra Møre og Romsdal

1 kopp hel byggryn, 2 liter vann, 1 liten kålrot, I kg lettsaltet kveite, 1/2 ts timian, 1/2 kg poteter.

Grynene skulle bløtes i kaldt vann natten over. Deretter ble de kokt i bløtevannet til de var nesten møre.

Kålroten ble skrelt, delt opp og skåret i biter. Fisken skulle skylles og deles i litt store stykker.

Man fylte litt mer vann på grynene og tilsatte timian, kålrot, poteter og fisk. Deretter skulle alt trekke i ca. 15 minutter eller til alt var kokt ferdig. Suppen kunne eventuelt smakes til med salt.

Til denne retten hørte flatbrødet til.

I riktig gamle dager ble kveita saltet og tørket. Den måtte vannes ut som klippfisk før den ble brukt i soddet.

Del på sosiale medier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *