Kilde:
Husmenn og husmannskost fra hele landet
Ardis Kaspersen

Husmannskost – Rognkaker

Torskerogn, litt salt, pepper, melk og mel til en passende deig.

Rognen skulle vaskes, tørkes og skrapes ut av hinnen. Man blandet i salt, melk, pepper og mel og rørte godt. Røren ble formet til kaker med en skje og lagt i pannen. Kakene skulle stekes litt på begge sider i smør til de ble brune.

Man laget en brun saus som rognkakene ble lagt i. Deretter ble det hele kokt til kakene var gjennomkokte.

Dette var en søndagsmiddag som ble servert med kokte poteter til.

Readers comments

  • Bjørn Hafstad sier:

    Brun saus ? Jeg ville laget en hvit saus basert på fiskekraft 🙂

  • Mor mi brukte å lage noe hun kalte for «Rogneruta».
    Hun vasket rogna, lagde et snitt i den, og skrapte ut rogna i en rørebolle. Kunne være innholdet av flere rogner. Nå pisket hun rognmassen med en visp, til den ble lett og luftig. Hun hadde i salt, hvetemel og melk, samt litt pepper. Røra skal være i konsistens som boller til kleppmelk/bollemelk. Hun kokte bollene i fiske, el. kjøttkraft, ettersom hun hadde. De ble servert varme, med smeltet smør og sirup til. Smakte himmelsk!
    Har dessverre ikke oppskrifta hennes.

  • Ann-Britt Gundersen sier:

    Jeg trekker rognen i salt vann ca 40 min. Avkjøler skjærer den i skiver, dypper i mel, salt og pepper. Når den er fint brun tar jeg den av pannen og koker pannen ut med rømme, har i litt salt, pepper og sukkerkulør.
    Nydelig.

  • Arnstein sier:

    Har hørt at noen blandet rogn i vaffelrøren og det skulle også være gått.

  • Arne F. Fredriksen sier:

    Hei
    ROGNERUTE
    Gubben hjemme. Laget en røre som var likt bollemelk (klæppmelk). med rogn og litt finhakket løk. Koktes på samme måte i melk. Når det var store parti, kokte han i vann. Porsjonerte og kokte på melk.
    Velbekomme

  • Hanne Haugen sier:

    Hørtes faktisk godt ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *