Kilde:
Husmenn og husmannskost fra hele landet
Ardis Kaspersen

Husmannskost – Sildesuppe/sildegryn

Små, utbløtte byggryn ble kokt i vann og tilsatt rikelig hakket løk, kålrabi og gulrot som var skåret i biter. Suppen fikk koke litt før man tilsatte potetterninger og kokte videre. Til slutt la man i utvannet sild som var skåret i biter. Deretter skulle suppen trekke. Man kunne strø med timian eller kongsgress.

Readers comments

  • Fridtjov Urdal sier:

    Å det smakar godt,men huset luktar sildoljefabrikk. Sjølv silda måtte dryast skulle alle få.

  • John Olsen sier:

    Sildsuppe var kjæmpegod mat ! ! Glovarm sildsuppe om vinterkveldene .. Det var snadder, og heimstekt flatbrød ..

  • Lillian Aarnes Falch sier:

    I min barndom på 50 tallet og frem til 80 åra ble det kokt kraft av en tørkakjøtt knoke til sildegrynsuppa.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *