Internt referansenummer: 12.02.2011 – A
Kilde:
Ordførerne i Ålesund 1838-1948
Sunnmørspostens trykkeri 1957
Klikk her for å lese forordet
Klikk her for å komme til Sunnmørsposten

Jacob Rørstad

(Ordførerne i Ålesund)

Jacob_Rrstad

Fotograf/Maler/Illustratør ukjent.

Jacob Rørstad, født 17. september 1869 i Hjørundfjord, sønn av gårdbruker Jon T. Rørstad og Berte Rørstad.

Han gjennomgikk Bergens underoffiserskole og ble deretter befalingsmann på Nordfjordeid, der han avanserte til fanejunker —den høyeste stilling en underoffiser den gang kunne rå til. Han gjennomgikk handelsskole og var deretter i flere år tilsatt som kontormann hos kjøpmann Riise-Hanssen her i byen, inntil han i 1899 startet agenturforretning med representasjon for flere lands-kjente firmaer for senere å gå over som hovedkommisjonær for Tiedemanns tobakksfabrikk for Ålesund, Molde og landdistriktene i Sunnmøre og Romsdal. I noen år under første verdenskrig var han også forretningsfører for Provianteringsrådet og skjøttet denne etter måten store og vanskelige forretning på en utmerket måte.

I flere perioder var Jacob Rørstad medlem av bystyret, valt av Venstre, en tid også av formannskapet. — Han la herunder et praktisk skjønn og en sikker vurdering av sakene for dagen og nøt anseelse som en dyktig kommunemann. Han var av en dyp religiøs natur og tok virksomt del i det kristelige arbeid i byen, satt lenge i styret for Ålesund indremisjonsforening, der han i flere år var formann, medlem av styret i Det norske misjonsselskap og i en rekke år kasserer for Ålesund barnehjem.

Jacob Rørstad døde 21. mars 1947. Han var gift med Inga Pedersen, datter av skomakermester Peder Pedersen og hustru Beate Pedersen, Ålesund.

Ordfører 1929-1930.

Varaordfører 1931.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *