Internt referansenummer: 28.11.10 – A
Kilde:
MUSIKK-KORPSENE I NORGE
Under redaksjon av Einar M. Wie og Petro Erichsen
(Formann og forretningsfører i Norges Landsforbund av Gutte- og Amatørmusikk-korps)
SCALA FORLAG – OSLO 1956
Klikk her for å lese ”Forordet” i boka og for å se bilder av redaktørene.
Klikk her for å komme til Norges Musikkorps Forbund (NMF) sin nettside.

Jørpeland Hornmusikkorps, Jørpeland

Jrpeland_Hornmusikklag-Jrpeland
Fotograf ukjent.
Første rekke fra venstre: Gabriel Larsen, Torbjørn Langeland, Harry Karlsen, Olav Blix, Odd Schmidt, Oddbjørn Oldeide, Sigurd Olsen, Inge Larsen og Arne Helheim.
Annen rekke fra venstre: Helmer Solgård, Ole Bøe, Nils Holta, Tobias Larsen, Harald Lea, Yngve Berge, Per Bjørheim, Alf Barka, Karlo Ødegård og Olav Kvam.

Jørpeland Hornmusikkorps, Jørpeland ble startet høsten 1933. Det var et vanskelig arbeid å samle penger nok, men etter en del år, med utlodninger og små tilskudd, var komiteen kommet så langt at en gikk til kjøp av en del brukte instrumenter. Thonning Olsen fra «Samvirkende Musikkorps» i Stavanger tok seg av opplæringen den første tid. Det ble for dyrt i lengden å få ham inn fra Stavanger hver søndag, og en besluttet derfor å forsøke og stå på egne ben. Anton Starzengruber ble valt som formann og dirigent, men han flyttet fra stedet etter en kort tid og Odd Schmidt ble så valt. Det var meget vanskelig å drive korpset på grunn av skiftordninger ved stålverket. En klarte likevel å kjøpe helt ny instrumentbesetning i 1937. Uniform, hvit bukse og lue kjøpte hver mann selv. Da Stavanger Electro-Staalverk A/S i 1937 feiret 25-års jubileum, var det et ganske stilig korps som sto på podiet.

Da krigen brøt ut, gikk korpset i oppløsning, men tok opp arbeidet igjen høsten 1944, og var i full trim 7. mai 1945.

I 1947 sluttet Odd Schmidt som dirigent og Harry Karlsen overtok. Han var dirigent fram til 1951 da Odd Schmidt igjen ble dirigent. Korpset har etter krigen etter hvert fornyet instrumentene, og fikk i 1953 nye uniformer i brun gabardin med gulltresser.

Korpset består nå av 20 aktive og 4 aspiranter. Øvelsene blir holdt i losjelokalet på stedet.

Det nåværende styret består av: Yngve Berge, formann, Olav Blix, Alf Barka og Odd Schmidt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.