Internt referansenummer: 28.11.10 – A
Kilde:
MUSIKK-KORPSENE I NORGE
Under redaksjon av Einar M. Wie og Petro Erichsen
(Formann og forretningsfører i Norges Landsforbund av Gutte- og Amatørmusikk-korps)
SCALA FORLAG – OSLO 1956
Klikk her for å lese ”Forordet” i boka og for å se bilder av redaktørene.
Klikk her for å komme til Norges Musikkorps Forbund (NMF) sin nettside.

Kirkenes Hornmusikforening, Kirkenes

Kirkenes_Hornmusikkforening-Kirkenes
Fotograf ukjent.
Første rekke fra venstre: Erling Abrahamsen, Birger Olsen, Rolf Olsen, Marius Woigt, Helmer Høyer, Odin Kjølds.
Andre rekke fra venstre: Harald Johnsen, Hjalmar Hjonsen, Thor Trøyte, Arild Larsen, Erling Olsen, Øystein Pettersen.
Tredje rekke fra venstre: Alf Olsen, Kjell Woigt, Odd Trøyte, Einar Stabel, Leif Davidsen, Arne Selfors.

Da Kirkenes guttekorps ble oppløst først i tjueårene, ble byen uten musikk 1. og 17. mai. Dette var grunnen til at en del interesserte, med den oppløste guttemusikk’s dirigent, Sigurd Dørum, i spissen, startet et korps. Dette var i 1923, og foreningen regner sin start fra dette år. De første år førte foreningen en meget provisorisk tilværelse, og styre ble ikke valt før 1927. Foreningens første formann var Hans Wold. I 1928 fikk foreningen 16 instrumenter av nå avdøde verksdirektør Johan Knutsen, og det ga foreningen et kraftig puff framover. Da krigen brøt ut i 1940 hadde foreningen 20 manns besetning og var helt uten gjeld.

I 1941 kom foreningen i konflikt med nyordningen, og som protest mot denne ble foreningen innstilt inntil videre. Resultatet av dette var at alle instrumenter og uniformer, tilhørende foreningen, ble beslaglagt av hird og statspoliti. Da Kirkenes brente i 1944 gikk instrumentene med i brannen, og da frigjøringen var et faktum sto foreningen uten instrumenter. Uten å ha fått noen økonomisk støtte, har foreningen sakte arbeidet seg opp igjen, og nå har foreningen 24 aktive medlemmer.

Uniformene er brune, med gullstriper i buksene, gullknapper i jakkene og foreningens bokstaver K H F sydd i gull på sort bunn i luene. Øvelsene holdes nå i et av folkeskolens klasserom, som er lite egnet til dette.

Foreningens dirigenter har vært: Sigurd Dørum, Johan Andresen, Sverre Kjellmann, John Bell Breivik, Johan Evjen, Johannes Slettbak og Rolf Olsen.

Foreningen har deltatt i samtlige stevner som har vært holdt i Finnmark, og var arrangør for Finnmark musikkforbunds 3. stevne i 1953.

Nåværende styre: Formann Helmer Høyer, Odd Trøyte, Øysten Pettersen, Erling Abrahamsen, Marius Woigt og Leif Davidsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *