Kilde:
Løgnøm lekt
Midtre Gauldal kommune
Fortellinger fra Midtre Gauldal med illustrasjoner
ISBN:82-91371-10-5
Redaktør: Helge Løkås
Illustrasjoner:Tore Wolden/John Steffen Gjersvold

Komplisert tur

Ole O. Sæther forteller:

I "gamle dager" var Gråkallrennet en stor skifest her i Trøndelag. Det samlet både aktører og tilskuere fra et vidt distrikt.

En vinter skulle også en del fra Snøan ta turen til Gråkallen for å se på hopprennet. Ingar Bolme hadde lastebil som han hadde ordnet påbygg på, noe som var moderne på den tiden. Det var jo før bussene hadde gjort sitt inntog. Det var Ingar som skulle forestå transporten.

Etter at rennet var ferdig, bar det til byen hvor det skulle være stopp for å innta noe føde. Den medbrakte niste var allerede fortært.

Det var nok ikke alle som ble fornøyd med bare en matbit. Det ble også avlagt besøk på steder hvor det var andre saker å få kjøpt. Oppholdet i Trondheim ble noe lengre enn meningen var. Stadig var det noen som manglet i bilen. Det ble derfor senkveld før vi dro på hj emvei.

Turen hittil hadde vært vellykket. Det ble også hjemturen helt til vi kom til "Håggågjærene." Da begynte plutselig motoren å koke, og det ble stopp.
Med så mange spreke passasjerer skulle vi forsøke å skyve bilen opp til Støren. Alle var med og tok sin tørn, minus to som nok hadde fylt på vel mye av flytende føde. De var falt i sin dypeste søvn bak i bilen. Det gikk greit til vi nådde Håggåbrua, men bakken opp til brua ble nok for drøy, så her måtte vi gi tapt. Nå ble apostlene tatt i bruk på den videre ferd mot Støren.
Ved Støren hotell var det åpent. Her fikk vi tak i en bøtte vann.Vi gikk tilbake til bilen for om mulig å få liv i den, men det mislyktes. Dette medførte flere turer for drosjeeier Trygve Glein som i løpet av natten fikk turdeltakerne dit de hørte hjemme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *