Kilde:
Gamle matoppskrifter fra Nordland
Samlet av Rigmor Skjervagen.

Fra Alstadhaug/Austbø

Krinalefse stor porsjon ca 150 stk.

Lefse

1/2 kg margarin, 1 liter melk, litt siktet rug, litt grynmel (byggmel) mest til utbaking, litt hjortonsalt, hvetemel til passe tykkelse ikke for hard deig.

Krining

1 kopp sirup, 1/4 kg sukker, 2 bokser fløte, 1 ss hjortonsalt, beregn 3 stk lefser pr egg.
Lefsene bakes ut til en rund leiv (ikke for tykk). Lefsene herdes (halvstekes) på takke, legges oppå hverandre med lett press på, etter en stund legges de om. Neste dag eller når de skal krines, smør på kriningen jevnt over lefsa og bruk en krining og lag mønster, tørkes i stekeovnen til krininga er tørr, legg rist på takka og legg lefsa med krinet ned og brun den fin gylden. Legges oppå hverandre i press. Bløtes og legges oppå hverandre godt innpakket og med lett press legges om etter en stund. Når de er myke smøres de med en blanding av smør, sukker og kanel, brettes sammen til en halvmåne og skjæres i spisser i passende størrelse.

Del på sosiale medier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *