Internt referansenummer: 28.11.10 – A
Kilde:
MUSIKK-KORPSENE I NORGE
Under redaksjon av Einar M. Wie og Petro Erichsen
(Formann og forretningsfører i Norges Landsforbund av Gutte- og Amatørmusikk-korps)
SCALA FORLAG – OSLO 1956
Klikk her for å lese ”Forordet” i boka og for å se bilder av redaktørene.
Klikk her for å komme til Norges Musikkorps Forbund (NMF) sin nettside.

Lillebø Musikklag, Litlabø, Stord

Lilleb_Musikklag-Litlab-Stord
Fotograf ukjent.
Første rekke fra venstre: Per Lande, Reidar Pettersen, Håkon Koppang dirigent, Øyvind Pettersen, Kjell Kåsbøl, Leif Skogvold.
Annen rekke fra venstre: Lars Helland, Andreas Kirketeig, Fredrik Stusvik formann, Erling Evanger, Kornehus Stusvik.
Tredje rekke fra venstre: Otto Koppang, Ole Øiaas, Arthur Brataker, Olav Hansen, Arthur Onarheim, Sverre Evanger.

Lillebø Musikklag, Litlabø, Stord ble stiftet i oktober 1927. I grunnen er laget eldre, idet det på et vis er en fortsettelse av et tidligere musikklag på stedet. I 1916 var det noen interesserte som tok initiativet til å stifte et musikklag på Litlabø, og lagets navn ble Lillebø Musikklag. Første formann ble Josefus Nilsen og den første dirigent Lauritz Knudsen. Laget holdt det gående til våren 1923. Da ble det storkonflikt med arbeidsstans på bedriften og de fleste medlemmer ble spredt for «alle vinder».

Stedet var uten musikklag til 1927. Dette året ble Reinert Agdestein tilsatt som lærer på folkeskolen. Han tok initiativet til start av et guttemusikk-korps som fikk instrumenter fra det tidligere musikklaget. I 1929 ble det opptatt voksne medlemmer og det ble litt mer fart i sakene. Øvelsene ble i den første tida holdt på folkeskolen, senere i Kinolokalet som bedriften eier.

Laget har i årenes løp deltatt i flere stevner og arrangementer. Sin første utenbys tur hadde det i 1931 da det assisterte Sagvåg Songlag på en konsert i Etne. Videre har laget spilt på flere sangerstevner. I 1944 deltok laget på det illegale musikkstevne i Rosendal.

I Hordaland Musikklags stevner har laget deltatt i 1947 i Laksevåg, i 1950 i Odda, 1952 på Voss og 1954 i Øystese. I 1948 var laget med på lands-musikkstevnet i Bergen.

Laget fikk sine uniformer i 1952. Disse er brune med gullstriper i buksene og jakkeermene, samt gullepåletter på skuldrene. Videre har laget fornyet alle sine instrumenter. Dette kan en i første rekke takke bedriften A/S Stordø Kisgruber for.

Formenn i perioden 1930-55 har vært: Ole O. Tveit, Gustav Kvile, Tormod Knudsen, Torleif Evanger, Erling Evanger, Arthur Brataker, Arthur Onarheim. Nåværende formann er Fredrik Stusvik. Dirigenter i samme periode har vært: Reinert Agdestein, Kjeld Rygh, Hans Ross. Dirigent nå er Håkon Koppang. Laget er representert i kretsstyret ved Sverre Evanger. Lillebø Musikklag teller 24 med¬lemmer og øvelsene blir nå holdt i det nye Samfunnshuset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *