Kilde:
Ukjent boktittel (Omslaget og de første fire sidene mangler)
Av Olaug Løken
Utgitt i Kristiania Den 01.09 1901

Nypesuppe

Der maa en masse nyper til, ellers blir ikke suppen god. Den kan laves baade af saft og af friskeog tørrede nyper. Har man friske, renses de for frøet, skylles og sættes over i vand. Til 6 personer henved 2 ½ l. vand og minst 1 l. nyper. Koger jævnt 2 – 3 timer, siles og presses gjennom dørslag. Saften sættes atter over og tyknes med 1 ske potetesmel i 1 del. vand. Sukker efter smag. Lidt sød fløde, , vispet i terrinen, eller tilsat i hvers tallerken efter behag, gjør den meget bedre. Den ligner på multesuppe.

Andre bruger at ”kvikke” den med ribssaft eller stikkelsbærsyltetøy. Men da kommer ikke den eiendommelige, fine nypesmag til sin ret.

Del på sosiale medier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *