Internt referansenummer:B-000010
Kilde
Med en rev bak øret – Minner fra det muntre Hydro
Gudleif Gjestland
Forlaget Grenland AS 1998
Klikk her for å lese forordet fra boken
ISBN 82 – 91986 – 01 -0

PRESTENS GODE DAG


Et ungt par dukket en dag opp på prestekontoret på Rjukan. De skulle gifte seg, og ville gjerne ha et stort kirkebryllup. Derfor ønsket de å gjøre en avtale med presten i god tid før bryllupsdagen. Etter endel fram og tilbake ble de stående ved lørdag 17. februar kl. 12.00. Paret ville dessuten gjerne invitere presten til den etterfølgende bryllupsmiddagen.

Presten var et friluftsmenneske, spesielt ivrig til å gå på ski, og han benyttet nær sagt enhver anledning ti1 en tur i fjellet. Lørdag 17. februar opprant med et strålende vær og fjelltoppene lå badet i sol. Presten var ikke sen om å komme seg avsted.

Etter en herlig tur kom han trøtt og sliten hjem om ettermiddagen. Da han tittet i sin kalender for å sjekke når han hadde sin neste gudstjeneste, fikk han et lettere sjokk. Han skulle jo ha viet et ungt par i kirken om formiddagen. Etter en grundig overveielse kom han til at han måtte oppsøke paret, og han hadde heldigvis brudens adresse.

Han ringte på dørklokken i hennes hjem, og døren ble åpnet av en forgrått brud. Men det var en lettet prest som gikk hjem til seg selv den kvelden, for før han fikk sagt noe som helst, utbrot bruden:

– Hva tror vel presten om oss? Forlovelsen vår gikk over styr og vi glerme å si fra til presten. Vi er så lei oss, sa hun. – Jeg håper inderlig at presten kan tilgi oss…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *