Kilde:
Løgnøm lekt
Midtre Gauldal kommune
Fortellinger fra Midtre Gauldal med illustrasjoner
ISBN:82-91371-10-5
Redaktør: Helge Løkås
Illustrasjoner:Tore Wolden/John Steffen Gjersvold

Råkjører

Ivar Røskaft besøker Erling Skare.

Erling Skare var over 90 år da j eg tok turen til Lauvøya for å snakke med han. Jeg visste at han hadde opplevd mye og mangt, men ikke at han var så god til å fortelle. Allerede som pur ung, viste han interesse for motorer og alt som het maskiner, og slik kan en vel si at han kom på rette hylle; han ble knyttet til jernbaneverkstedet på Støren. Sjøl husker jeg han best da jeg som guttunge så han komme kjørende på sin specielle motorsykkel.
Han forteller:

"Jeg kjøpte en 265 Big Chief Indian, en svær motorsykkel. Det må ha vært i 1927. Jeg laga en slags slede som jeg kobla til bak, og så konstruerte jeg støtteski på hver side, og utstyrt med kjettinger kom jeg godt frem på dårlige vinterveier Biler var det lite av på den tida, og veiene var som regel uframkommelige på vinters tid. Da var motorsykkelen god å ty til, og både doktor prest og jordmon ble skysset på denne heller primitive måten.
En gang skulle jeg skysse doktor Halvorsen til Budalen. Det var snøføre, og ikke de beste forhold for doningen. Kommet vel oppe på Solemen, syntes doktoren at det gikk litt sent, og dermed satte jeg opp farten og suste av gårde. Men da jeg kom til Odden, var det ingen doktor på sleden. Det var ingen annen råd enn å kjøre tilbake og finne ham. Han kom kravlende fram fra en snøfonn. Han hadde ikke gjort seg noe, så det gikk bra, og pasienten fikk hjelp."

"Hvor i all verden ble det av doktor’n?"

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *