Kilde:
Gamle matoppskrifter fra Nordland
Samlet av Rigmor Skjervagen.

Sildesuppe og Gele med råkrem

Fra Helgeland
Hovedrett: Sildesuppe
Dessert: Gele med råkrem

Sildesuppe

2 dl små byggryn etter ønske, 5-6 spekesildfileter, 1 1/2 liter kraft av kjøttknoke eller annen kjøttkraft, 150 gr gulrot, 200 gr kålrot, 1 løk, 250 gr poteter, hodekål, purre, timian.

Byggryn bløtes i vann natten over. Vann ut silden 4-5 timer. Kok grynene i kraften, rens og vask grønnsaker og poteter. Skjær det i staver og terninger og ha det i suppen når grynene er nesten møre. Hakk løken og legg den sammen med det øvrige. Skjær skinn og benfrie sildefileter i biter, ca 1 cm. Legg dem i kokende vann før de legges forsiktig ned i suppekjelen. Smak til suppen og dryss over litt timian før servering.

Tilbehør: Flatbrød.

Gele med råkrem

Geleen lages etter oppskrift på pakken. Råkremen lages slik:
Pisk 2 eggeplommer med 2 ss melis. Pisk 2 ss fløte til krem og bland det i eggedosisen.

Del på sosiale medier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *