Internt referansenummer: 23.11.09 – A
Kilde:
Kampen for tilværelsen – Fra min barndoms gate
Av:
AUDUN HETLAND
Illustrert av Audun Hetland
Gyldendal Norsk Forlag – Oslo – 1982
ISBN 82-05-14162-2
Klikk her for å lese mer om Audun Hetland
Klikk her for å lese ”Fortale”

Utkastelse

Kampen_for_tilverelsen-Side0070En ting var å flytte fra et hjem, det kunne vare mange grunner for det, men å bli kastet ut var å få revet bort grunnen for sin tilværelse. Å vare hjemløs er en tragedie.

Hver gang vi så en utkastelse ble vi forstemt. Vi var kjuagutter og kunne lage halloi med inventaret, men tanken var nærliggende, – det kunne vært oss sjøl.

Jeg husker et slikt hjem som var flyttet ut på gaten. Vi var noen gutter som stod litt tafatt og betraktet det. Så ble vi oppmerksomme på en hel serie med medisinglass. En av guttene tok ett og ett glass og pelmet dem nedover bakken under oss. Vi lot han gjøre det og sa ingenting. Det var formålsløst og unødvendig og vi hadde ingen glede av det. Vi ble flau, det kunne faktisk vært verre, det kunne vært oss sjøl.

Det var ikke fullt så galt å bli utpantet, men det var forsmedelig det også. Da kom det en flakevogn med et skilt hvor det stod Bergen Kommune på.

Det var en forblåst høstdag, de kjørte rundt omkring på Eidemarken og hentet kommoder og stoler og ting du hadde samlet for å pynte på tilværelsen. Det var grenser, de hadde ikke lov å ta senger.

Kampen_for_tilverelsen-Side0071

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *