Internt referansenummer: 18.11.2014 – BOK
Kilde:
Småstubber fra storskog og fjell
Helge Søraa
Illustrert av Stein A. Kirkaune
P. F. STEENSBALLE FORLAG
Utgitt i 1987
ISBN 82-7004-277-3
Trykt i Bjarne H. Reeskaugs Offsettrykkeri

 

Vårfesten

 

Det er vårnatt i skog og fjell. På en bar rabbe høyt over Roktdalen har vi, tre–fire jakt- og fiskekamerater — slått oss til rundt en skikkelig nying av feit tørrfuru. Dette er en utflukt som vi bruker å ha hver vår når været tillater det. Noe formål har turen egentlig ikke, bortsett fra å komme seg skikkelig ut av vinterstemningen. All jakt er slutt, alle feller er plukket inn, fisking er vi ikke kommet skikkelig i gang med ennå, bortsett fra litt isfisking sammen med ungene.

Vi bruker å ha en liten ete-fest under disse vårnatt-turene. En har kanskje med en skikkelig fleskebit, en annen har med røkt og tørket rein- eller elgkjøtt, mens en tredje har tatt med de siste fiskene fra rakfiskbutten. Noen poteter blir også stekt eller kokt samtidig som kaffen blir tilberedt. Det blir sent før vi har gjort oss ferdige med all denne maten, og nå smaker det med en svartkopp mens praten går om siste sesongs

jaktopplevelser. Etterpå planlegger vi en god del av kommende fiskesesong, så det blir lyst på østhimmelen før trøya blir lagt over skuldrene og vi går til ro på myke barsenger for å sove en dupp.

Rypesteggen skarrer rundt oss på alle kanter, og lengre unna høres bulderet fra orrhanespill. Kanskje står det elg inne i de dype skogene og ser undrende på lysblaffet fra bålet vårt.

Aldri føler en slik samhørighet med den vidunderlige naturen vår som en slik vårnatt i skogen. En er helt avslappet og kroer seg på barsenga mens det er bare godt å være til — og å være akkurat her — nå.

Stress og problemer fra hverdagen er borte, og vi er nær beslektet med rev og mår, hare og rype. Freden senker seg over fururabben og det røde gloøyet fra nyingen blunker søvnig mot vårmorgenen over skogene.

Et villmarksår er til ende, men et nytt venter bak blånene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *