Internt referansenummer: 23.11.09 – A
Kilde:
Kampen for tilværelsen – Fra min barndoms gate
Av:
AUDUN HETLAND
Illustrert av Audun Hetland
Gyldendal Norsk Forlag – Oslo – 1982
ISBN 82-05-14162-2
Klikk her for å lese mer om Audun Hetland
Klikk her for å lese ”Fortale”

Vekkelser

Kampen_for_tilverelsen-Side0094Det var stormende tider med mye politikk og sjarlataneri. Var det ikke politikk så var det pinsevenner og vantro mennesker som ble frelst.

Det var en menighet for intellektuelle også, den kalte seg Oxfordbevegelsen. Den kom visstnok fra England og medlemmene var Holy Changed og talte bare engelsk med Gud. Så var det Jesusbudet, han var Herrens sendebud fra Sunnmøre. Det var en storvokst mann i brun vinterfrakk og bløt hatt med stormsnor. Rundt på hatten var der et rødt band med Bullskrift:

Jesusbudet.

Han gikk i sandaler.

Jeg traff ham hos skomaker Huseklepp, det var skomakeren vår, han var dypt religiøs og et eiegodt menneske.

Der var stadig vekk kristne på besøk hos ham. Noen talte i tunger. Det var slike som hadde fått nådegaven, og Huseklepp åpnet sin dør og sitt hjerte for dem alle sammen.

I utrivelige kvelder gikk jeg ned på verkstedet til Jens Huseklepp. Det var varmt der og det var ofte andakt. På en kveld kunne jeg treffe både Jesusbudet, Bønne Ola og Gabrielsen som hadde fått nådegaven.

Bønne Ola var et lite forhutlet menneske som gikk rundt på jordskorpen med kristeligt dagblad Dagen nærmest kroppen. Det var for å holde varmen. Han hadde bibelen og det nye testamente i en hendig liten veske.

Gud velsigne din inngang og din utgang stod det på døren til Huseklepp – og han mente det.

Kampen_for_tilverelsen-Side0095

Jesusbudet

Vi gikk i Frelsesarmeen også, i Ladegården 8. Der så vi lysbilleder på duk med Jesus på lidelsens vei. Der var fredelige kapteiner og majorer og løytnanter. Vi var noen Høidegutter som knelte på botsbenken. Jeg lå ved siden av Tusse Margrete med lang reim. Den brukte hun til å svingc rundt seg med, og var det et eller annet som hun mislikte fikk du et susende nakkedrag. Jeg fikk et slikt nakkedrag og det var som å bli truffet av en bannstråle. Det var ikke rettferdig for jeg var et englebarn på den ytterste benk.

Jeg forbinder disse kveldene i Frelsesarmeen med kaffekoppeklirr fra kjøkkenet til kapteinen og havregrøt med melklumper når vi kom hjem.

Det var et mangfoldig liv.

Kampen_for_tilverelsen-Side0096

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *