Portrett fra to unge kvinner, Alfine (Rolfstad) og Olga Marie Pedersen.
Fotograferingstidspunkt er ukjent.
Fotograf: Emilie Henriksen
Motiv:
Portrett fra to unge kvinner, Alfine (Rolfstad) og Olga Marie Pedersen. Alfine blir identifisert som «Rolfstad» på bilde FBib.96010- 005, men egentlig het hun trolig Vollstad til etternavn. Alfine sitter på en stol og Olga lener seg på et lite bord. Begge er kledd i rutete bluser med lange, mørke skjørt.
Alfine Vollstad var født 25.11.1883 i Vadsø. Hun var gift med Andreas Vollstad (født 22.08.1881 i Dverberg), han var lærer, kirkesanger og herredskasserer i Loppa kommune med bosted Øxfjord under folketellingen i 1910.
Olga Marie Pedersen var født 11.09.1886 i Vadsø og døde i Kiberg i 1912, 27 år gammel. Hun var registrert som kontordame og ugift, i Ministerialbok for Vadsø Prestegjeld i 1912. Oga Marie bodde i Toldbodgaden, i bakbygningen, i Vadsø i 1900. Hun var datter av Nanna Evida Pedersen (født Jonas i Thomaselv, Vadsø i 1862) og Vexel Pedersen som var portner ved Politistasjonen og kommunalt bud. Nanna Evida var sydame og hennes far kom fra Alkula, Finland og moren fra Torneå, Finland. Jentene er fotografert hos fotograf Emilie Henriksen, Vadsø.
Tekstinformasjonen er hentet fra «DigitaltMuseum».
Lisens Public domain mark (CC PDM)
Klikk for «permalenke».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *